Jeg har været en økonomisk katastrofe hele mit liv

Jeg har været en økonomisk katastrofe hele mit liv

Hej og tak fordi du kigger forbi!

Jeg har nu siden januar 2020 været på min rejse mod økonomisk frihed. Det startede ud henne på Instagram, og det har taget om sig! Min Youtube-kanal blev til “Jeanett på budget”, og jeg har også en Facebookside med navnet. Og ja, det VAR også meningen, at der skulle have været knyttet en blog til, men det har altså ladet vente på sig på samme facon som en ovnrens man skal tage sig sammen til. Men nu er jeg her, og lad mig starte dette første indlæg med at præsentere mig selv, og så kan I jo lige ta’ det ind til næste gang vi ses. Overordnet set kommer denne blog til at indeholde dagbogsindlæg om mit liv på budget, samt forklaringer på, hvordan jeg laver mit budget, tips til opsparing og alt muligt andet om hverdagsøkonomi, og hvordan man kommer ud af hamsterhjulpet, hvis det er det, man har behov for.

Nåhmen! Jeg hedder altså Jeanett Veronica Hindberg, og jeg er mor til KongSøn på 24 år og pelsboldene Ariel og Bailey, forfatter og fuck-up. Vi kan også kalde det dysfunktionel. Jeg har skrevet seks bøger, nogle klummer og været en del i medierne de sidste otte år – blandt andet fordi det var mig, der opfandt Bitterfissen Bethany, der blev noget af et fænomen. Udover Bethany og mine bøger er jeg mest “kendt” for at tale om det, man helst ikke skal, hvis man vil fremstå som en poleret type støbt af højglans. Jeg er til det ægte og autentiske og får simpelthen lange, trætte patter af forloren fremgang til de sociale medier. Flere af mine bøger handler om både angst, at være barn af en alkoholiker, overspisning mm. Alt dog skrevet på meget humoristisk vis. Humor er min medicin i denne verden, hvor jeg ikke lige passer ind i hamsterhjulet. Af samme årsag har jeg været tvunget til at finde alternative veje at begå mig på, og nu kæmper jeg altså for at blive gældfri og spare op til en fremtid, jeg kan overskue uden at gå i søen.

Jeg er aldrig flov over at være mig, det gider jeg simpelthen ikke at rode mere med (har været der i mine unge dage), og derfor har jeg heller ingen problemer med at dele den økonomiske del af mit liv med jer. Jeg har været en økonomisk krise hele mit liv, og nu gør jeg noget ved det. Jeg går ikke op i at være flot, slank, sund  og have skabene fuld af Royal Copenhagen porcelæn (Gid jeg dog havde det, for så havde jeg saftsuseme solgt det og afdraget ekstra på gælden!) Derimod går jeg op i at bræge højt om at acceptere sig selv som man er, og man uanset BMI, IQ, alder og hvad der ellers er at rode med, har ret til at betræde denne jord på linje med alle andre. Intet skal forhindre dig i at gå efter det du ønsker dig i tilværelsen. Og det er ALDRIG for sent!

Jeg fik idéen til denne profil efter et vægttab på 23 kilo (Nogle af dem er kraftedeme kommet tilbage som en hund efter et kødben), der gav mig lyst til at frigøre mig fra endnu mere lort i tilværelsen. Herunder min lortegæld! Så der blev muget ud i Lorteboligen, og jeg gik i gang med jagten på at blive gældfri. Blandt andet. Ikke at det er sagen vedkommende, men lad mig lige understrege, at vægttabet var for sundhedens skyld, da jeg gik rundt med nogle skavanker. Jeg er body positive og gider ikke alt det der kvindeshit med, at man skal være tynd osv. for at være god nok og værdig til at tage på stranden. 

Som med alt andet deler jeg bare ud af mine tanker og erfaringer. Kan nogen lade sig inspirere af det, så bliver jeg glad, men jeg er ikke typen, der kommer til at lege damebladsguru for dig, diktere og tale i bydeform (medmindre nødvendigt, så går jeg all in). Den slags afskyr jeg. 💩😬 Jeg er meget ligefrem og lige ud af landevejen, og min rejse her handler faktisk mest om at få råd til mit drømmeliv ala Slow Living et sted jeg kan holde ud at bo. Det vil sige at jeg ikke går vildt op i fx at leve minimalistisk osv…det bliver lidt langhåret for mig. Jeg vil bare gerne have økonomi som et ansvarligt voksent menneske. Og derfor lever jeg pt. på en sten.

Det var vist indledning nok.

Lidt tørre tal:

Min gæld var på 409.548 kroner da jeg startede denne rejse i januar

Jeg havde 21 gældsposter (Jeg har været en freaking forbrugskost i mine yngre dage…og ældre, lad os være ærlige)

Jeg har pt indfriet 7 af disse gældsposter, som udgør 43.583 kroner

Jeg har betalt 65.759 kroner af på min gæld indtil videre, og er nu på 343.789 kroner.

Min indkomst er som udgangspunkt ret lav, og den er også ret svingende. Jeg har mine freelanceskrivejobs, indtægter fra bøger og så har jeg en del side hustles, alt efter hvor meget jeg orker. Jeg arbejder meget for at oparbejde så meget passiv indkomst som muligt, da jeg mener, at det er vejen frem, når man gerne vil være økonomisk uafhængig. På grund af alle disse små ekstra indtægter kommer jeg nogen måneder op på et pænt beløb, men generelt kan jeg kun regne med omkring 12.000 kroner.

Hvis man vil høre mere om min gældshistorie har jeg en video på Youtube, hvor jeg fortæller om det hele. Du kan se den HER

Du er velkommen til at følge med ovre på instagram (og Youtube). Jeg hedder @jeanettpaabudget og jeg poster dagligt om frem- og tilbagegang og livet i Lorteboligen generelt.

Det var vist nok for nu! Vi ses næste gang.

Kh.
Jeanett

9 kommentarer

 • junipenge

  Er pjattet med at følge med i dit liv, og er selv på en lignende rejse… Du er mega inspirerende, det er fedt at have “en at følges med”… Ser frem til at følge dig blog (også)! 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeanett Veronica Hindberg

   Tak, skønt at høre! Skriver du også om din rejse et sted?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Junipenge

   Nej, dog ikke (endnu) 😄😃

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jubii! Det her har jeg glædet mig til😁

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeanett Veronica Hindberg

   Tak! Det glæder mig saftsuseme!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg elsker din direkte facon og det har jeg altid gjort. At jeg så er 99% enig i hvad du spyrom dig med gør jo også tingene lidt nemmere 🙂
  Jeg følger der her og der – Du gør mig i godt humør og jeg føler jeg er i samme “stamme” som dig..

  Knuzz Allan

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeanett Veronica Hindberg

   Tusind tak, Allan. Det glæder mig! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Endnu et sted at holde øje med dig 😁 Dejligt at du lige kunne få overskud til at starte bloggen op. ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeanett Veronica Hindberg

   Ja, det er efterhånden et fuldtidsjob…også at følge med, haha!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg har været en økonomisk katastrofe hele mit liv